3 tipy, co si připravit dobrého s sebou na piknik

30.4.2016

Jaro – to je sluníčko. A sluníčko – to je piknikování. Užijte si svěží sezónu uprostřed pražských parků s přáteli, vaší drahou polovičkou nebo jen tak sami se skvělou knihou. Připravila jsem pro vás tři recepty, které v mém piknikovacím košíku rozhodně nebudou chybět. Co třeba dát si… 🙂

BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK

Co budete potřebovat

  • 4 středně velké banány (zralé)
  • 3 vejce
  • 3 lžíce medu
  • 60 ml kokosového oleje (rozehřátý)
  • 200 g mandlí
  • 100 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička skořice nebo perníkového prášku
  • banán, borůvky nebo jiné ovoce na ozdobu
  • zakysaná smetana na ozdobu (nemusí být)

Jak na to

1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. Do mixéru vložte obojí oříšky a rozmixujte na jemno.

2. Banány oloupejte a rozmačkejte důsledně vidličkou. Do mísy dejte banány, rozmixované oříšky a všechny další ingredience a pořádně promíchejte.

3. Připravte si formu na banánový chlebíček a tu vyložte pečícím papírem. Aby dobře držel a tzv. do formy sednul, můžete si ji trošku pokropit vodou – papír se pak přisaje. Vzniklou směs nalijte do formy. Připravený chlebíček pak vložte do trouby, kterou jsme v prvním kroku předehřáli na 170 °C. Pečte po dobu cca 45-55 minut – dle potřeby.

4. Chlebíček můžete doplnit banánem nebo jiným ovocem na ozdobu. Pokud máte rádi zakysanou smetanu, tvaroh – můžete dodat na osvěžení také.

Processed with VSCO with f2 preset

ČOKOLÁDOVÉ MUFFINS

Co budete potřebovat

  • 125 g tmavé čokolády nalámané na kousky
  • 180 g hladké mouky (můžete nahradit celozrnnou)
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 200 g cukru (použijte klidně hnědý)
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce změklého másla
  • 2 vejce
  • tvaroh rozmíchaný s vanilkovým cukrem
  • maliny a kakao na ozdobu

Jak na to

1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170° C. Do formy na muffiny si připravte papírové košíčky, které budete následně krémem plnit. Nalámejte si čokoládu na potřebné kousky.

2. Do mísy dejte všechny suché suroviny kromě čokolády. V kastrůlku si rozehřejte mléko a do něj vložte čokoládu s polovinou dávky cukru. Míchejte, dokud se čokoláda a cukr nerozpustí.

3. Měkké máslo a druhou polovinu cukru vložte do mísy a vyšlehejte ručním robotem do pěny. Rozmíchaná vejce přilévejte k našlehanému máslu s cukrem. Důležité je, aby vše probíhalo za stálého míchání a při vysokých otáčkách.

4. Do vzniklé směsi začněte přisypávat suché suroviny a nakonec přilijte i teplý mix s čokoládou a mlékem.

5. Pomocí lžíce rozdělte vzniklé těsto do jednotlivých košíčků ve formě. Pokud jste opravdový čokoládový milovník, můžete přidat ještě kousíčky čokolády.

6. Vložte do trouby a pečte na 175 °C cca 12-15 minut. Na závěr po vychladnutí můžete dozdobit lžící tvarohu rozmíchaného s cukrem a třeba malinami.

Processed with VSCO with f2 preset

BAGEL S AVOKÁDEM A SUŠENÝMI RAJČATY

Co budete potřebovat

  • bagel – nejlepší jsou v Marks & Spencer
  • půl avokáda
  • cca 5 kousků sušených rajčat
  • polníček na ozdobu
  • šunku nebo Prosciutto
  • pepř a sůl na dochucení

Jak na to

1. Připravte si bagel, který rozříznete a jeho spodní část poklaďte rozřezaným avokádem. Osolte a opepřete podle vaší chuti.

2. Ozdobte šunkou nebo Prosciuttem, rozložte rovnoměrně sušená rajčátka. Aby vše bylo ještě pestřejší, ozdobte kouskem salátu polníček.

Processed with VSCO with f2 preset

Všechny recepty byly připraveny ze surovin z prodejny Albert (patro -2), Marks & Spencer – Fresh Food (patro +1) a dm drogerie markt (patro – 2). 

 

Peter
Mohlo by vás zajímat