Štědrý den se nezadržitelně blíží (taky vám každý rok připadá, že je ten advent kratší a kratší?) a vy ještě pořád nemáte žádné cukroví. Nebojte, nejste v tom sami! Mám dojem, že tentokrát budu ráda, když stihnu alespoň nějaké druhy připravit během posledního předvánočního víkendu. A sázím na to, že mě zachrání mé oblíbené – a superrychlé – recepty. Ráda se s vámi o ně podělím.
NUGÁTOVÉ HRUDKY
Tohle pečené cukroví vlastně není tak úplně nugátové, spíš kakaové, tak jako tak ale patří už pár let vedle rohlíčků a lineckého (které naštěstí peče babička) k vánočním klasikám. Většinou děláme rovnou dvojitou dávku.
*Recept radí cukrářský sáček, ale osobně se mi tato metoda nikdy neosvědčila (vy můžete vyzkoušet ten z Home&Cook, patro -1)
DOMÁCÍ LANÝŽE
Dokonale vděčné cukroví! Kromě toho, že je naprosto božské, poslouží také klidně jako milý dárek pro přátele, či známé. Pokud tedy nesníte všechno ještě dřív, než ho stihnete zabalit. 🙂 A jejich další nesporné plus? Chuťově se na nich můžete naprosto vyblbnout a máte tak třeba cukroví 3 v 1. Já totiž zpravidla dělám rovnou varianty 2 – lanýže z tmavé čokolády obalované v kakau, lanýže z mléčné čokolády obalované v oříškách nebo v kokosu.
P.S.: Nestíháte-li vůbec, vždy můžete nakoupit pralinky či lanýže vyrobené profesionály – BON BON (patro 0, patro +2).
OVESNÉ MINISUŠENKY
Když už čas tlačí hodně, stejně si vždycky říkám, že cukroví a jiného sladkého bude přes svátky tolik, že se klidně můžu uchýlit k záložní variantě v podobě tradičních ovesných sušenek ve zmenšené podobě. Protože ty, když se nesní, vydřží opravdu dlouho a jako rychlá svačinka do práce jsou v lednu naprosto ideální.
Doufám, že stihnu alespoň jednu dávku od každého receptu. A co vy, které cukroví vyzkoušíte na poslední chvíli? Nebo jste lepší jak já a už snad máte všechno napečeno a nachystáno? 😉